Menu
Košarica

Nega in striženje psov

Celotna nega obsega kopanje s sušenjem, praznenje analne žleze, česanje s striženjem, krajšanje krempljev, čiščenje ušes ter predelov okoli oči in dezinfekcija zob. Časovni okvir trajanje nege je odvisen tako od velikosti psa, kot zahtevnosti dlake in seveda tudi karakterja.

Običajno traja celotna nega Malega psa med uro in 15 minut do ure in pol, če pa je kuža še posebej zahteven pa tudi do dve uri. Za srednje velike pse je tako potrebno malo več časa, od ure in pol do dve uri, za bolj zahtevne lahko tudi preko dve uri. Pri velikih psih pa se časovni okvir še malo bolj poveča, torej od dveh ur pa tudi tja do štiri ure. Vse je odvisno od dolžine in gostote dlake, ter posebnosti pasme.


Striženje

Vašega kužka lahko pripeljete tudi samo na striženje. Če se odločite samo za tovrstno storitev morate poskrbeti, da pride kuža k nam čist in razčesan. Torej zato poskrbite Vi kakšen dan dva pred obiskom.


Kopanje s sušenjem

Pri nas lahko vašega kosmatinca tudi samo skopamo, da ne boste imeli doma razdejanja. Kopamo tako male, kot velike pse. Če želite, da bo imel vaš kuža mehko in sijočo dlako ter lažjo za negovanje, ga pri nas umijemo s profesionalno kozmetiko za pse.


Krajšanje krempljev

Marsikdo ima slabo izkušnjo s striženjem krempljev doma, saj se vam je lahko zgodilo, da ste krempelj preveč odstrigli in dosegli žilo. To zna biti boleče za kužke, če nimate ustreznih prijemov in preparatov. V tem primeru nas lahko obiščete tudi samo za krajšanje krempljev.


Čiščenje ušes

Ušesa pri nas čistimo z ustreznimi preparati, katere nanesemo na vato in s tem očistimo ušesni kanal. Pri kužkih, katerim raste dlaka v ušesnem kanalu le-to na željo lastnika populimo ali postrižemo.


Čiščenje predelov okoli oči in čiščenje zob

Predele okoli oči navadno čistimo med kopanjem,saj jih le tako lahko čim bolje namočimo in dodamo ustrezne preparate ki nam omogočijo lažjo odstranitev zasušenega izcedka iz oči. Zobke očistimo z na prstno ščetko in dezinfekcijsko ustno emulzijo.